Продукти: (за 4 порции)
• 1/2 ч.ч. нарязан лук
• 1/2 ч.ч. чесново брашно
• 2 ч.ч. сварено и нарязано пилешко месо
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 800 г цели домати от консерва
• 2 с.л. нарязан магданоз
• 2 ч.ч. сварен ориз
• 1/2 ч.ч. нарязана зелена чушка
• 1 с.л. олио
• 1/2 ч.л. сол
• 1 1/2 ч.л. къри
• 1 с.л. соев сос
• 1 шепа стафиди
Начин на приготвяне:
Запържваме лука с черния пипер и брашното от чесън. Прибавяме останалите продукти (без ориза) и варим на тих огън 30 минути.
Сервираме ястието върху легло от сварен ориз.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...