Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с месо и зеленчуци

 Пълнено пиле с месо и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 малко пиле с дреболиите
• 100 г телешко или свинско месо
• 1 главичка лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. настъргана целина
• 1 с.л. ситно нарязан морков
• 80 г краве масло
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 100 г гъби
• 100 г шунка
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. настърган кашкавал
• 2 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и дреболиите и ги запържваме в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязания лук, магданоза, моркова и целината. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, заливаме с бульона и задушаваме до омекване на продуктите.

Прибавяме нарязаните шунка и гъби, настъргания кашкавал, разбитите яйца и галетата. Разбъркваме, пълним пилето с тази смес и го зашиваме. Задушаваме го на умерен огън в останалото масло и малко вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало