Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 домата
• 3 с.л. олио
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2 глави лук
• 4 с.л. брашно
• сокът от половин лимон
• 50 г настърган кашкавал
• 1 дафинов лист
• 1 щипка захар
• магданоз, розмарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме пилето. Нарязваме го на 8 порции. Овалваме парчетата в брашното и ги изпържваме до златисто в сгорещеното олио.
Прибавяме ситно нарязания лук, лимоновия сок, обелените и едро нарязани домати, дафиновия лист, розмарина, захарта, черен пипер и сол на вкус. Наливаме виното и варим на слаб огън докато пилето се свари напълно.
Изваждаме свареното месо и прецеждаме соса през сито. Сервираме по 2 парчета във всяка порция, полети с прецедения сос и поръсени с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...