Кулинарни рецепти » Гулаш с пилешко месо и гъби

 Гулаш с пилешко месо и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г пилешко месо
• 500 г гъби
• 1 стрък праз
• 1 глава целина
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 к.ч. силно бяло вино
• 1 к.ч. сметана
• 1 ч.ч. отцедено кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разполовяваме праза по дължина и го нарязваме на парчета по 4-5 см. Нарязваме морковите на кръгчета, гъбите на парчета, а целината на малки кубчета.

В половината от маслото запържваме месото, нарязано на хапки. Сипваме бульона, захлупваме и задушаваме 30 мин.

В останалото масло запържваме гъбите, морковите и целината. Прибавяме ги към месото, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и задушаваме 20 мин. Прибавяме праза, сипваме виното и готвим още 15 мин. Накрая прибавяме сметаната и киселото мляко, възвираме ястието и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало