Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле с дреболиите
• 500-600 г лук
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 40 г краве масло
• 1-2 ч.ч. брашно
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Запържваме едро нарязания лук. Подправяме с черен пипер и сол. Прибавяме нарязаните на парченца пилешки дреболии. Разбъркваме и пълним пилето с тази смес. Зашиваме отвора.
Омесваме тесто от яйцето, 1 ч.ч. вода, 1 щипка сол и брашно, колкото поеме. Тестото разточваме на кора, дебела 1 см, намазваме с масло, сгъваме на четири като плик, пак разточваме, пак намазваме с масло, пак сгъваме и разточваме. Повтаряме това 7 пъти. Последния път разточваме на четвъртито парче с необходимата големина и намазваме с повече масло.
Посоляваме пилето отвън, намазваме го с масло и го слагаме в средата на тестото. Събираме краищата на кората върху пилето и прищипваме. Намазваме отвън с жълтък.
Слагаме в намаслена тавичка, наливаме 1 к.ч. вода и печем в умерена фурна 1 час и 30 мин. Когато тестото се зачерви, покриваме с хартия, за да не изгори.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...