Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле с дреболиите
• 500-600 г лук
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 40 г краве масло
• 1-2 ч.ч. брашно
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Запържваме едро нарязания лук. Подправяме с черен пипер и сол. Прибавяме нарязаните на парченца пилешки дреболии. Разбъркваме и пълним пилето с тази смес. Зашиваме отвора.
Омесваме тесто от яйцето, 1 ч.ч. вода, 1 щипка сол и брашно, колкото поеме. Тестото разточваме на кора, дебела 1 см, намазваме с масло, сгъваме на четири като плик, пак разточваме, пак намазваме с масло, пак сгъваме и разточваме. Повтаряме това 7 пъти. Последния път разточваме на четвъртито парче с необходимата големина и намазваме с повече масло.
Посоляваме пилето отвън, намазваме го с масло и го слагаме в средата на тестото. Събираме краищата на кората върху пилето и прищипваме. Намазваме отвън с жълтък.
Слагаме в намаслена тавичка, наливаме 1 к.ч. вода и печем в умерена фурна 1 час и 30 мин. Когато тестото се зачерви, покриваме с хартия, за да не изгори.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...