Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с кайма

 Пълнено пиле с кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол

За плънката:

• 2 глави лук
• 100 г кайма смес
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 моркова, 4-5 гъби
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го натриваме с черен пипер и сол.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и също го запържваме. Слагаме каймата. Запържваме и нея. Прибавяме морковите, нарязани на кубчета, и попарените и нарязани гъби. Посоляваме и подправяме с наситнените магданоз и джоджен.

Пълним пилето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в тавичка, сипваме разтопеното масло и наливаме топла вода, която да покрие пилето до средата. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало