Кулинарни рецепти » Пъдпъдъци в падладжани

 Пъдпъдъци в падладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъдпъдъка
• 4 големи патладжана
• 4-5 червени домата
• 3-4 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме пъдпъдъците. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.

Измиваме патладжаните и изрязваме капачета откъм дръжките. Издълбаваме ги така, че да останат със стени, дебели 1 см. Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят, след което ги измиваме със студена вода.

Внимателно напъхваме във всеки патладжан по един пъдпъдък. Нареждаме ги в правоъгълна тавичка и ги покриваме с нарязаните на филийки домати. Заливаме с олиото и изпичаме в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало