Продукти:
• 1 кг малини
• 1 кг захар
• 700 мл вода
• 2 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Заливаме малините с водата и оставяме да престоят 24 часа заедно с лимонената киселина. Няколко пъти ги разбъркваме.
Прецеждаме през двоен тензух, без да мачкаме плодовете. Към получения сок прибавяме захарта и бъркаме до пълното й разтопяване.
Наливаме сиропа в бутилки и затваряме с капачки. Добре е да залеем капачките с парафин.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...