Продукти за 3 порции:
· 6 яйца
· 1 с.л. оцет
· 3 с.л. краве масло
· 3 с.л. брашно
· 1 връзка магданоз
· 1 глава лук
· 1 лимон
· черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В сгорещеното масло пържим нарязания на ситно лук, прибавяме брашното, продължаваме пърженето и накрая сипваме наситнения магданоз и червения пипер.
Наливаме на части хладка вода или прясно мляко, докато се получи гъст сос. Оставяме да поври 5 мин и го подправяме със сол и черен пипер.
Възвираме 2 л студена вода с оцета и солта. От ниско чукваме яйцата едно по едно и щом жълтъците им се забулят, ги вадим с решетеста лъжица. Слагаме ги върху соса и ги напръскваме с лимонов сок.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...