Кулинарни рецепти » Яйчник с кашкавал

 Яйчник с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 4 яйца
• 8 чушки
• 8 домата
• 3-4 глави лук
• 200 г кашкавал
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 с.л. олио
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме семките и ги нарязваме на по-едри парчета. Отрязваме капачета на доматите и с лъжичка издълбаваме меката част, нарязваме я на кубчета и я посоляваме. Настъргваме лука на ренде.

Сгорещяваме олиото, прибавяме доматите и пържим 10 минути. Прибавяме нарязаните чушки и нарязания на кубчета кашкавал. Заливаме сместа с прясното мляко и държим на огъня, докато се разтопи кашкавалът.

Сваряваме яйцата твърдо, обелваме ги, нарязваме на четвъртинки и разпределяме на порции. Подправяме със сол, червен и черен пипер, заливаме с приготвената смес и наръсваме със ситно нарязан магданоз. Поднасяме ястието с топъл хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало