Продукти: (за 4 порции)
· 400 г картофи
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 5 яйца
· 60 г краве масло
· 250 г спанак
· 2-3 с.л. галета
· 2-3 с.л. олио
· индийско орехче
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и ги обелваме. От картофите, половината мляко, половината разтопено масло, 1 яйце и сол приготвяме пюре.
Към ситно нарязания спанак, прибавяме останалото мляко, 1 щипка настъргано индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Изсипваме пюрето от картофите в намаслена тавичка, поръсена с галета. Заглаждаме и върху пюрето изсипваме на 4 купчинки спанака.
В купчинките правим вдлъбнатинки, в които слагаме по малко масло. Поръсваме с останалото разтопено масло и печем в умерена фурна 30 мин, след което чукваме от ниско във вдлъбнатините по 1 яйце, поръсваме със сол и черен пипер и слагаме ястието отново да се пече във фурната, докато яйцата се забулят.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...