Продукти: (за 4 порции)
· 400 г спагети
· 200 г шунка
· 150 г гъби
· 100 г краве масло
· 3-4 домата
· 1 к.ч. настърган кашкавал
· 2-3 яйца
· 2 с.л. сметана
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на дребни парченца и леко я запържваме в 30 г масло. Прибавяме обелените и настъргани домати, както и нарязаните гъби. Задушаваме до омекване.
Разбиваме яйцата със сметаната и подправяме със сол и черен пипер. Сипваме сместа в доматения сос, без да кипваме.
Сваряваме спагетите, отцеждаме и ги заливаме с останалото сгорещено масло. Разпределяме ги в чиниите за сервиране и заливаме с приготвения сос.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...