Продукти: (за 4 порции)
· 400 г спагети
· 200 г шунка
· 150 г гъби
· 100 г краве масло
· 3-4 домата
· 1 к.ч. настърган кашкавал
· 2-3 яйца
· 2 с.л. сметана
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на дребни парченца и леко я запържваме в 30 г масло. Прибавяме обелените и настъргани домати, както и нарязаните гъби. Задушаваме до омекване.
Разбиваме яйцата със сметаната и подправяме със сол и черен пипер. Сипваме сместа в доматения сос, без да кипваме.
Сваряваме спагетите, отцеждаме и ги заливаме с останалото сгорещено масло. Разпределяме ги в чиниите за сервиране и заливаме с приготвения сос.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...