Продукти: (за 4 порции)
· 500 г спагети
· 1 червена чушка
· 1 зелена чушка
· 1 резен целина
· 3 домата
· 1 връзка зелен лук
· 2-3 стръка босилек
· 4 с.л. зехтин
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме чушките надлъжно и отстраняваме семената. Половината чушки режем на кубчета, а другата половина – на тънки ивички. Нарязваме лука на ситно. Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Целината също нарязваме на кубчета.
Смесваме зехтина с нарязания босилек, подправяме с черен пипер и сол и с тази смес заливаме зеленчуците. Оставяме ги да престоят 2 часа.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Върху тях изсипваме зеленчуковата смес.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...