Кулинарни рецепти » Спагети с патладжан и босилек

 Спагети с патладжан и босилек

Продукти: (за 4-5 порции)

· 1 патладжан
· 1 скилидка чесън
· 10 добре узрели домата
· 100 г сирене, зехтин
· 350 г спагети
· 10 листенца босилек
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на тънки филийки, посоляваме и оставяме се отцеди. После изплакваме и подсушаваме. Попарваме доматите, обелваме ги, изчистваме им семките и ги наситняваме.

Загряваме 2-3 с.л. зехтин и пържим в него до поруменяване нарязания на тънки филийки чесън. Прибавяме доматите, посоляваме и оставяме сместа да ври на умерен котлон, докато изври 1/3 от течността. Поръсваме с малко пипер и сваляме от котлона.

Сгорещяваме още 2-3 с.л. зехтин и изпържваме в него подсушените филийки патладжан. Изваждаме ги върху хартиена салфетка да се отцедят и ги нарязваме на едро.

Варим спагетите в 3 л подсолена вода около 6-7 мин. Отцеждаме.

Бързо в по-голям съд на силен котлон объркваме патладжаните, половината от доматения сок, половината от настърганото сирене и няколко наситнени листенца босилек. Изсипваме сместа в голяма купа. Върху нея слагаме спагетите, наръсваме ги с останалото сирене, заливаме с останалия сос и ги украсяваме с босилек. Сервираме ги веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало