Продукти: (за 4 порции)
· 450 г спагети
· 12 сардини
· 250 мл зехтин
· 1 глава лук
· 1-2 скилидки чесън
· 1 с.л. ситно нарязан копър
· 50 г лешници
· 250 г стафиди
· 50 г галета
· сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме зехтин и запържваме в него до поруменяване наситнените лук и чесън. Прибавяме счуканите лешници, накиснатите и отцедени стафиди и копъра, пържим още 1-2 мин, сваляме от котлона и посоляваме.
Разполовяваме сардините по дължина, овалваме ги в брашно и ги пържим в останалия загрят зехтин. Отцеждаме ги от мазнината върху салфетка.
Възвираме 4 л подсолена вода и сваряваме спагетите. Отцеждаме. Връщаме отцедените спагети на котлона, прибавяме лучената смес, затопляме и разбъркваме. Разпределяме ги в топли чинии. Подреждаме върху тях изпържените сардини и наръсваме с леко запържена галета.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...