Продукти: (за 1 чаша)
• 100 мл силен горещ чай
• 20 мл лимонов сок
• 100 мл портокалов сок
• 20 г мед
• кардамон, шафран
• карамфил, канела
• 1 резенче лимон
Начин на приготвяне:
Сипваме в горещия чай лимоновия и портокаловия сок. Подслаждаме с меда и прибавяме подправки по наш вкус. При поднасяне гарнираме с резенче лимон.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...