Кулинарни рецепти » Ябълков ликьор

 Ябълков ликьор

Продукти:

• 25 големи ябълки
• 4 л силна ракия
• 2 л захарен сироп

Начин на приготвяне:

Настъргваме ябълките на едро ренде и ги заливаме с ракия, така че да ги покрие. Оставяме на слънце 1 месец. След това прецеждаме, като изстискваме ябълките.

Смесваме със захарния сироп, като спазваме пропорцията: на 1 л изцедена течност – 500 мл захарен сироп. Прецеждаме отново и наливаме в бутилки. Ликьорът е готов след 6 месеца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало