Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг телешки кости за бульон
• 1 стрък праз
• 4 средно големи глави лук
• 1 с.л. брашно
• 3 с.л. ориз
• 4 с.л. краве масло
• 2 домата
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• лимонов сок
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме костите и ги заливаме с 6 ч.ч. студена вода. Варим ги 40 мин на тих огън, след което прецеждаме бульона.
Нарязваме на ситно лука и праза. Задушаваме ги в мазнината и малко вода. Прибавяме леко препеченото брашно, разбъркваме и наливаме бульона. Варим на умерен огън.
След 10 мин прибавяме ориза и обелените и нарязани домати. Посоляваме и варим, докато се свари оризът.
При поднасяне поръсваме със ситно нарязания магданоз и черен пипер на вкус. Подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...