Кулинарни рецепти » Телешки джолан

 Телешки джолан

Продукти: (за 5-6 порции)

• 2 кг телешки джолан
• 50 г моркови
• 60 г целина
• 50 г лук
• 50 г пащърнак
• 300 г картофи
• 40 мл оцет
• 30 г хрян
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на парчета джолана, посоляваме и го слагаме в тенджера. Заливаме с вода и варим на слаб огън, докато месото омекне.

Изваждаме месото и го обезкостяваме, а бульонът прецеждаме. Заливаме месото с прецедения бульон и прибавяме нарязаните моркови, целина, пащърнак, лук и картофи. Посоляваме, пускаме дафиновия лист и черния пипер и варим на слаб огън до омекване на зеленчуците.

Сервираме супата топла, заедно с настъргания и размесен със сол и оцет хрян.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало