Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 50 г краве масло
• сол
За соса:
• 2 сардели
• 150 г кисели краставички
• 1 главичка лук
• 1 опаковка майонеза
• 1/2 ч.л. захар
• 1 лимон
• 1 ч.л. горчица
• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 4-5 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Пасираме изчистената и сварена риба.
Нарязания на ситно лук смесваме с нарязаните на ситно краставички. Подправяме майонезата с лимонов сок на вкус.
От маслото и брашното правим светла запръжка, която разреждаме с млякото до средно гъста кашичка. Слагаме в този сос сарделите, краставичките и лука. Подправяме със сол и черен пипер. Сваляме соса от котлона и го оставяме да изстине. Бавно смесваме соса с майонезата и с горчица.
Обелваме твърдо яйцата и ги разполовяваме надлъжно. Вадим жълтъците и ги пасираме. Посоляваме.
Разбиваме с миксер омекналото на стайна температура масло, объркваме го със жълтъците и с тази смес пълним яйчените коруби. Подреждаме ги в тавичка и заливаме с приготвения сос.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...