Кулинарни рецепти » Пълнени яйца

 Пълнени яйца

Продукти:

• 6 твърдо сварени яйца
• 50 г краве масло
• сол

За соса:

• 2 сардели
• 150 г кисели краставички
• 1 главичка лук
• 1 опаковка майонеза
• 1/2 ч.л. захар
• 1 лимон
• 1 ч.л. горчица
• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 4-5 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Пасираме изчистената и сварена риба.

Нарязания на ситно лук смесваме с нарязаните на ситно краставички. Подправяме майонезата с лимонов сок на вкус.

От маслото и брашното правим светла запръжка, която разреждаме с млякото до средно гъста кашичка. Слагаме в този сос сарделите, краставичките и лука. Подправяме със сол и черен пипер. Сваляме соса от котлона и го оставяме да изстине. Бавно смесваме соса с майонезата и с горчица.

Обелваме твърдо яйцата и ги разполовяваме надлъжно. Вадим жълтъците и ги пасираме. Посоляваме.

Разбиваме с миксер омекналото на стайна температура масло, объркваме го със жълтъците и с тази смес пълним яйчените коруби. Подреждаме ги в тавичка и заливаме с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало