Продукти:
• 1 кг по-едри круши
• 150 г захар
• 1 к.ч. ром
• 4-5 зрънца карамфил
Начин на приготвяне:
Измиваме крушите, нарязваме ги на резенчета и ги почистваме от семената. Нареждаме ги в тавичка и ги поръсваме със захарта и карамфила.
Наливаме 1 к.ч. студена вода, слагаме тавичката в умерена фурна и печем, докато крушите омекнат. След това ги разпределяме в чинийки за сервиране, заливаме ги с отделения при печенето сироп и ги поръсваме с рома.
Поднасяме крушите студени.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...