Продукти: (за 4 порции)
• 2 портокала
• 2 ябълки
• 200 г грозде
• 2 броя киви
• 1/2 ч. ч. сметана
• 100 г ягоди
• 4 с. л. бяло полусухо вино
• 2 с. л. пудра захар
• 2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме ябълките, напръскваме ги с лимоновия сок и ги поставяме в средата на чашата за сервиране. Около тях нареждаме гроздето и нарязаните портокал и киви, поръсваме с пудрата захар.
Напръскваме с виното, гарнираме със сметана и украсяваме с ягоди. Плодовата салата трябва да престои в хладилника 1-2 часа преди сервиране.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...