Продукти:
• 750 г праскови
• 250 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 2 с. л. брашно
• 150 г кристална захар
• 50 г пудра захар
• 1 пакетче ванилена захар
• 40 г ситно смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разрязваме прасковите на две и махаме костилките им. Половината половинки нарязваме на резенчета и ги подреждаме в намаслена тавичка заедно с останалите половинки праскови, като ги поставяме с вът-решната страна нагоре. Наръсваме плодовете с 1/2 от кристалната захар и ги печем в умерена фурна до омекване и леко карамелизиране.
Разбиваме прясното мляко с жълтъците, брашното и останалата кристална захар. Получената смес заг-ряваме до завиране и леко сгъстяване. Махаме я от огъня и прибавяме ванилената захар, като разбърк-ваме леко.
На дъното на огнеупорни купички за десерт поставяме по 1-2 половинки праскови, а отгоре разпределя-ме крема. Върху крема поставяме от карамелизираните резенчета праскови и гарнираме с белтъците, разбити на сняг с пудра захар. Посипваме със ситно смлените орехови ядки и запичаме във фурната на много ниска температура до леко порозовяване и втвърдяване на белтъка.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...