Кулинарни рецепти » Ябълков сняг

 Ябълков сняг
(Германия)

Продукти:

• 5-6 ябълки
• 2 белтъка
• 2 с.л. ром
• 1 к.ч. ванилена захар
• сокът от 1 портокал

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семките, нарязваме ги на филийки и ги нареждаме в тавичка. Печем 30-40 мин във фурна, загрята до 180°С. Изчакваме да изстинат, разбиваме ги на пюре и ги оставяме в хладилника.

Разбиваме белтъците заедно с рома и ванилената захар. Прибавяме портокаловия сок, разбъркваме и внимателно ги съединяваме с ябълковото пюре. Поднасяме десерта добре изстуден.

Автор: Албена Червенкова

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало