Продукти:
• 4 големи портокала
• 1 банан
• 1 малка ябълка
• отцедените праскови от половин компот
• 2 белтъка
• 1/2 к.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Отрязваме капаци от горната страна на портокалите и внимателно изгребваме вътрешността им. Нарязваме я на малки кубчета и я смесваме с нарязаните на кубчета ябълка, банан и праскови. Пълним портокалите с тази смес.
Разбиваме белтъците на гъст сняг заедно със захарта и разпределяме белтъчния сняг върху портокалите, така че да покрие напълно отворите. Слагаме портокалите за няколко минути под грила /или в гореща фурна/, колкото е необходимо, за да се втвърди белтъкът.
Поднасяме портокаловите бомби веднага.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...