Кулинарни рецепти » Пълнена тиква по арменски

 Пълнена тиква по арменски

Продукти:

• 2,5 кг тиква (цяла)
• 100 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 50 г стафиди
• 250 г ябълки
• 100 г захар
• 2 г канела
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. Изваждаме семките, влакнестата част и издълбаваме тиквата от месото.

Нарязваме изваденото месо на ситно. Прибавяме сварения в подсолена вода ориз, стафидите, нарязаните на резенчета и почистени ябълки, смляната канела и част от разтопеното прясно масло. Разбъркваме получената плънка и напълваме с нея тиквата.

Покриваме с отрязаната горна част, поставяме я в намазаната с част от прясното масло тава и печем в умерена фурна. Поръсваме готовата тиква с разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало