Продукти: (за 6 порции)
5-6 ч. ч. настъргана тиква
1 ч. ч. захар
сухо мляко
2 яйца
2 с. л. масло
1 ч. л. канела
1 ч. л. бакпулвер
4 с. л. орехови ядки
20-30 зърна десертно грозде
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме сухото мляко на прах, канелата, бакпулвера, нарязаните орехови ядки, 1 с. л. разтопено масло и настърганата тиква. Разбъркваме добре и изсипваме в намаслена тавичка.
Отгоре нареждаме измитите и подсушени гроздови зърна. Печем 30-40 минути в умерена фурна. Поднасяме сладкиша студен. Може да го гарнирате със сладка сметана или с топка сладолед.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...