Продукти: (за 6 порции)
5-6 ч. ч. настъргана тиква
1 ч. ч. захар
сухо мляко
2 яйца
2 с. л. масло
1 ч. л. канела
1 ч. л. бакпулвер
4 с. л. орехови ядки
20-30 зърна десертно грозде
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме сухото мляко на прах, канелата, бакпулвера, нарязаните орехови ядки, 1 с. л. разтопено масло и настърганата тиква. Разбъркваме добре и изсипваме в намаслена тавичка.
Отгоре нареждаме измитите и подсушени гроздови зърна. Печем 30-40 минути в умерена фурна. Поднасяме сладкиша студен. Може да го гарнирате със сладка сметана или с топка сладолед.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...