Продукти: (за 4 порции)
• 800 г рибно филе
• 4 чушки
• 4 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. олио
• сокът от 2 лимона
• 4 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме марината като счукваме чесъна, прибавяме олиото и лимоновия сок, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме рибата на големи кубчета. Нарязваме чушките и лука на едро и ги размесваме с рибата. Заливаме с маринатата и оставяме продуктите да престоят 2 часа на хладно.
На шишове нанизваме къс месо, парче чушка, отново месо, парче лук и т.н. На всеки шиш нанизваме и по един дафинов лист. Печем шишовете на силна скара.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...