Продукти: (за 4 порции)
• 600 г треска или друга бяла риба, нарязана на много тънки ивички
• 1 с.л. лимонов сок
• 500 г домати
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.л. стрит босилек
• 200 г сирене “Моцарела”
• 1 с.л. зехтин
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Напръскваме парченцата риба с лимоновия сок и ги оставяме за малко в хладилника да стегнат.
Нарязваме доматите на тънки филийки. Наситняваме чесъна. Настъргваме сиренето и го смесваме с чесъна, наситнения магданоз, босилека, олиото и черния пипер.
Натриваме рибата със сол и черен пипер, нареждаме я на скарата, покриваме я с доматите и сиренето и печем 8 мин.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...