Кулинарни рецепти » Сърчица

 Сърчица

Продукти:

• 1 1/2 пакетчета краве масло
• 80 г пудра захар
• половин пакетче канела
• 250 г брашно
• 1/2 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло заедно с пудрата захар до побеляване. Прибавяме канелата и пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто и го разточваме на кора с дебелина 5 мм.

Изрязваме от кората сладки с формата на сърце. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало