Кулинарни рецепти » Сърчица

 Сърчица

Продукти:

• 1 1/2 пакетчета краве масло
• 80 г пудра захар
• половин пакетче канела
• 250 г брашно
• 1/2 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло заедно с пудрата захар до побеляване. Прибавяме канелата и пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто и го разточваме на кора с дебелина 5 мм.

Изрязваме от кората сладки с формата на сърце. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало