Продукти:
• 1 1/2 пакетчета краве масло
• 80 г пудра захар
• половин пакетче канела
• 250 г брашно
• 1/2 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло заедно с пудрата захар до побеляване. Прибавяме канелата и пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто и го разточваме на кора с дебелина 5 мм.
Изрязваме от кората сладки с формата на сърце. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....