Продукти:
• 1 1/2 пакетчета краве масло
• 80 г пудра захар
• половин пакетче канела
• 250 г брашно
• 1/2 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло заедно с пудрата захар до побеляване. Прибавяме канелата и пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто и го разточваме на кора с дебелина 5 мм.
Изрязваме от кората сладки с формата на сърце. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...