Кулинарни рецепти » Пълнени пъстърви с гъби и маслини

 Пълнени пъстърви с гъби и маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 40 г краве масло
• 2-3 с.л. галета
• сол

За плънката:

• 100 г гъби
• 8 маслини
• 1 глава лук
• 30 г бадеми
• 1-2 стерилизирани люти чушлета
• оцет, олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука, маслините, лютите чушлета, гъбите и попарените и обелени бадеми. Подправяме с черен пипер и сол и поръсваме малко оцет и олио. Разбъркваме и с тази смес пълним осолените пъстърви.

Зашиваме отворите и заливаме рибите със сгрещеното масло. Овалваме ги в галетата и увиваме всяка риба в намаслено домакинско фолио. Печем ги в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало