Кулинарни рецепти » Риба по гръцки

 Риба по гръцки

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г филе от скумрия
• 1 к.ч. олио
• 750 г лук
• 15 малки лукчета /арпаджик/
• 500 г домати
• 2-3 моркова
• половин глава целина
• 10-15 маслини
• 1 ч.ч. стелиризирани печурки
• половин лимон
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и задушаваме леко в мазнината. Прибавяме последователно морковите и целината, нарязани на кубчета, гъбите нарязани на ивици, и обелените и ситно нарязани домати. Заливаме сместа с горещ рибен бульон и я оставяме да ври около 5 мин на умерен огън.

Почистваме и задушаваме лукчетата. Обезсоляваме маслините. След като зеленчуковата смес поври, прибавяме към нея задушените лукчета, маслините и подправките.

Изсипваме зеленчуците в тавичка и отгоре нареждаме нарязаната на порции и посолена риба. Върху рибните парчета слагаме по кръгче лимон. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало