Продукти:
• 400 г кашкавал
• 400 г пушено сирене
• 4 пакетчета сирене “Крема”
• 1 малка кофичка заквасена сметана
• 250 г извара
• 200 г краве масло
• 1с.л. сладък червен пипер
• 2 големи връзки магданоз
• 2-3 с.л. коняк
• домата
• 200 г маслини
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пухкав крем размекнатото масло. Към него прибавяме изварата, сиренето “Крема”, сметаната и коняка. Разбъркваме добре сместа до хомогенна маса и я разделяме на 2 равни части. В едната слагаме червения пипер, а в другата ситно нарязания магданоз.
Нарязваме кашкавала и пушеното сирене на тънки филийки.
На дъното на платото слагаме кашкавала, върху него червената смес /тази с червения пипер/, след това пушеното сирене , върху него зелената смес /с магданоза/. Заглаждаме тортата от всички страни. Украсяваме я с филии от доматите, маслини, клонки от магданоза. Отгоре и отстрани я поръсваме със ситно настърган кашкавал. Слагаме я в хладилника да се стегне.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...