Кулинарни рецепти » Торта с кашкавал, извара и сирене

 Торта с кашкавал, извара и сирене

Продукти:

• 400 г кашкавал
• 400 г пушено сирене
• 4 пакетчета сирене “Крема”
• 1 малка кофичка заквасена сметана
• 250 г извара
• 200 г краве масло
• 1с.л. сладък червен пипер
• 2 големи връзки магданоз
• 2-3 с.л. коняк
• домата
• 200 г маслини
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Разбиваме на пухкав крем размекнатото масло. Към него прибавяме изварата, сиренето “Крема”, сметаната и коняка. Разбъркваме добре сместа до хомогенна маса и я разделяме на 2 равни части. В едната слагаме червения пипер, а в другата ситно нарязания магданоз.

Нарязваме кашкавала и пушеното сирене на тънки филийки.

На дъното на платото слагаме кашкавала, върху него червената смес /тази с червения пипер/, след това пушеното сирене , върху него зелената смес /с магданоза/. Заглаждаме тортата от всички страни. Украсяваме я с филии от доматите, маслини, клонки от магданоза. Отгоре и отстрани я поръсваме със ситно настърган кашкавал. Слагаме я в хладилника да се стегне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало