Продукти:
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 моркова от туршия
• 100 г колбаси
• 1 ч.ч. сварен ориз
• 3-4 с.л. грах от консерва
• 1 майонеза
• 3-4 с.л. кисело мляко цедено
• 3-4 кисели краставички
• 5-6 маслини
Начин на приготвяне:
Смесваме настърганите моркови, ситно нарязаните яйца, колбаса, ориза и граха. Разбъркваме ги с киселото мляко и майонезата. Цялата смес оформяме като тортичка, която оставяме 2 часа в хладилника.
Облепваме я отстрани с киселите краставички, нарязани на кръгчета. Отгоре я украсяваме с нарязани на пръчици маслини. Съхраняваме тортата в хладилника.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...