Продукти: (за 5 порции)
• 1 агнешки бял дроб
• 2-3 връзки зелен лук
• 1-2 моркова
• 1 к.ч. ориз
• 40 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 2-3 с.л. кисело мляко
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме дроба в 7-8 ч.ч. вряща подсолена вода, прибавяме едро нарязаните моркови, 1 стрък лук и 1 стрък джоджен, подправяме с 1 ч.л. черен пипер и варим на умерен огън.
Изваждаме сварения дроб и го нарязваме на парченца. Прецеждаме бульона и връщаме дроба в него. Прибавяме нарязаната зелена част на лука.
В разтопеното масло запържваме последователно ситно нарязаната бяла част на лука, брашното и червения пипер. Разреждаме запръжката с малко бульон и я сипваме в тенджерата.
Прибавяме ориза, поръсваме с черен пипер и наситнен джоджен и доваряваме супата. Накрая застройваме с разбитите със млякото яйца.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...