Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки крака
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук,
• 2 яйца
• оцет
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме краката да се варят в подсолена вода. Щом омекнат, ги изваждаме и нарязваме месото на ивици.
В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук, прибавяме брашното и червения пипер и заливаме запръжката с бульона, в който сме варили краката. Оставяме да ври 15 мин и прибавяме месото от краката, а след малко - дребно нарязания магданоз.
След като свалим супата от огъня, подправяме с яйцата, разбити в оцета, и сервираме с кубчета запържен хляб.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...