Кулинарни рецепти » Супа от телешки бъбреци

 Супа от телешки бъбреци

Продукти: (за 4-6 порции)

• 3-4 телешки бъбрека
• 1 връзка пресен лук
• 1 с.л. брашно
• 2 моркова
• 1-2 листа целина
• 2 жълтъка
• 1 с.л. оцет
• джоджен, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме бъбреците на кубчета и ги изпържваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук. След като се запържат прибавяме брашното, разбъркваме и заливаме с 4-5 ч.ч. гореща подсолена вода. Прибавяме морковите и целината и варим на тих огън до омекване на продуктите.

Готовата супа отстраняваме от огъня, изваждаме морковите и целината и поръсваме със ситно нарязан джоджен. Застройваме с жълтъците, разбити с оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало