Кулинарни рецепти » Кебап с гъби

 Кебап с гъби

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг свинско месо
• 2 с.л. мазнина
• 5 глави лук
• 1 глава чесън
• 250 г гъби
• 1 с.л. брашно
• 5 домата
• 1 к.ч. вино
• някоко резенчета лимон
• черен пипер, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни парчета и го запържваме в мазнината. Слагаме и нарязания лук, скилидките чесън, нарязаните гъби.

После добавяме брашното и настърганите домати, чубрицата, черния пипер и виното. Пускаме и резенчетата лимон.

Посоляваме и оставяме да ври на бавен огън, докато остане на мазнина. Поднасяме с гарнитура от задушен ориз или картофено пюре.

Автор: Донка Монева

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало