Кулинарни рецепти » Овнешко с кестени

 Овнешко с кестени

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г овнешко месо
• 500 г кестени
• 80 г краве масло
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 равна ч.л. захар
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, почистваме го от ципи и сухожилия, измиваме го на течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на парченца. Слагаме парчетата в тенджера, заливаме с 2 ½ ч.ч топла вода и варим на слаб огън, докато месото поомекне.

Изваждаме месото от бульона и го задушаваме в сгорещеното масло заедно със ситно нарязания лук и доматеното пюре. След 3-4 мин разреждаме с част от бульона, в който сме варили месото, посоляваме, прибавяме захарта, дафиновия лист и опечените и обелени кестени.

Захлупваме и варим, докато ястието остане на мазнина. Сервираме го топло, поръсено с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало