Кулинарни рецепти » Кейк с ябълки

 Кейк с ябълки

Продукти:

• 3 ч.ч. обелени и настъргани ябълки
• 3 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. едросмлени орехи
• 1 бакпулвер
• малко настъргана кора от лимон

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти и забъркваме средно твърдо тесто. Разстиламе го в намаслена тавичка и печем в умерено загрята фурна.

Автор: Жулиета Яхджиян

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало