Кулинарни рецепти » Пандишпанов кекс

 Пандишпанов кекс

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 6 яйца
• 1 и 1/2 ч.ч. захар
• 7 с.л. олио
• 1 с.л. какао на прах
• настърганата кора от 1 лимон (или лимонова есенция)
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата заедно със захарта до побеляване. Прибавяме настърганата лимонова кора и при непрекъснато бъркане в една посока сипваме постепенно олиото, а след ттова и брашното. Накрая прибавяме какаото.

Прехвърляме сместа в предварително затоплена и намаслена форма за кекс и печем в умерено загрята фурна. Изчакваме готовия кекс да поизстине и го поръсваме с пудра захар.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало