Кулинарни рецепти » Зеленчуков киш

 Зеленчуков киш

Продукти:

• 175 г брашно
• 6 с.л кисело мляко
• 4 с.л зехтин
• 1 ч.л. чесън на прах
• 100 г шунка
• 10 печурки
• 100 г броколи
• 2 яйца
• 50 мл сметана
• 25 мл прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесваме брашното, киселото мляко, зехтина и чесъна на прах. От посочените продукти омесваме гладко тесто. Разточваме го и с него покриваме кръгла форма с диаметър 23 см, като отстраняваме стърчащите краища от ръба.

Броколите накъсваме на розички и ги пускаме във вряща подсолена вода за 2 минути. Шунката нарязваме на кубчета, а гъбите - на полумесеци и заедно с броколите ги изсипваме върху разточеното тесто.

Яйцата, сметаната, млякото и солта разбиваме добре и с получената смес поливаме киша. Печем 20-30 минути при температура 190°С.

Автор: Първолета Накова

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало