Кулинарни рецепти » Гарнирана пита с праз и сланина

 Гарнирана пита с праз и сланина

Продукти: (за 2 пити)

• 150 г тесто
• 100 г сланина
• 2 стръка праз
• 40 г настърган кашкавал
• 25 г краве масло
• 3 с.л. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме с масло дъното на две малки тавички. Разделяме тестото на две части и го разточваме на кори с формата и размера на тавичките. Слагаме корите в тавичките, набождаме ги с вилица на няколко места и ги печем 15 мин в предварително загрята фурна.

Нарязваме праза на ситно и го изпържваме добре в разтопеното масло. Прибавяме сланината, нарязана на тънки ивички, и пържим още 10 мин. Отстраняваме от огъня, прибавяме сметаната, поръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме добре.

Изваждаме питите от фурната, гарнираме ги с приготвената смес, поръсваме ги с настърган кашкавал и ги печем още 15-20 мин, докато се зачервят. Поднасяме ги горещи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало