Продукти:
• 300 г готово тесто
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. доматен сок
• 200 г пушена шунка
• 150 г настърган кашкавал
• 4-5 гъби, мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото в обилно намаслена тава на пласт с дебелина 2 см и го оставяме да престои 15-20 мин. Разтягаме го по формата на тавата, така че дебелината му да стане около 1 см. Краищата на тестото изтегляме като первазче по стените на тавата.
Намазваме с разтопеното масло и доматения сок, поръсваме със сол, черен пипер и стрита мащерка и отгоре подреждаме нарязаните на ивички гъби и нарязаната на парченца шунка. Наръсваме с настъргания кашкавал и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...