Продукти:
• 1 кг готово тесто
• 300 г шунка
• 100 г мариновани гъби
• 100 г мариновани чушки
• 200 г кашкавал
• 12 броя маслини
• 100 г доматено пюре
• чубрица
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото в намаслена тавичка на пласт, дебел около 1 см. Нарязваме шунката на тънки парченца, гъбите на филийки, а чушките на резенчета.
Нареждаме така приготвените продукти равномерно върху тестото и поливаме с доматеното пюре. Поръсваме с чубрица. Запичаме в умерено загрята фурна.
Проверяваме дали тестото е опечено, като бодваме с клечка за зъби тук-там. Ако е добре опечено, не бива да оставя следи по клечката. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме отново.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...