Кулинарни рецепти » Бьоф Строганов по швейцарски

 Бьоф Строганов по швейцарски

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г хубаво телешко месо (без ципа и жили)
• 2 ч.л. брашно
• 1 глава лук
• 200 г пресни печурки
• 50 г краве масло
• 150 мл тръпчиво бяло вино
• 200 мл каймак (или сметана)
• 1 щипка смлян кимион
• сол, прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Измитото и подсушено месо нарязваме на тънки ивици или плоски парченца, поръсваме със сол и черен пипер и объркваме в брашното. Изчистените гъби и лук режем на дребно.

Сгорещяваме маслото и пържим в него месото до поруменяване, като бъркаме с дървена лъжица. Изваждаме месото, а в същата мазнина леко задушаваме лука и гъбите.

Заливаме с виното. Щом течността заври, прибавяме каймака. Подправяме соса със сол и черен пипер, прибавяме кимиона, изсипваме вътре и месото със сока, който си е пуснало и леко подгряваме на бавен котлон, като не позволяваме на ястието да заври.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало