Продукти:
• 700 г телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.ч бяло вино
• 2 яйца
• с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, които варим в подсолена вода, докато омекнат. Прибавяме мазнината и леко запържваме месото.
Сипваме лука, нарязан на тънки филийки, поръсваме червения пипер и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато лукът омекне.
После поръсваме брашното, сипваме виното и доливаме вода, колкото да покрие продуктите. Доваряваме на тих огън.
Когато месото омекне напълно, на тънка струйка сипваме яйцата, които сме разбили с малко оцет. Поднасяме готовия кебап, поръсен с наситнен магданоз.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...