Кулинарни рецепти » Кисело зеле с картофи

 Кисело зеле с картофи

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг кисело зеле
• 500 г картофи
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на филийки и ги варим в подсолена вода, докато поомекнат. В половината от мазнината задушаваме до омекване ситно нарязаните лук и кисело зеле.

В намаслена тавичка разстиламе половината картофи и ги покриваме със зелето. Отгоре разстиламе останалите картофи и поръсваме с ким и останалата мазнина.

Запичаме ястието в умерено силна фурна, поръсваме с разтопеното масло и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало