Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг чушки “Долма”
• 250 г сирене
• 2-3 яйца
• 4 виенски кифли
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 домата
• 50 г краве масло
• захар, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме капачета на чушките, изчистваме ги от семките и леко ги посоляваме отвътре.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Поръсваме със сол, 1 щипка захар и черен пипер и ги смесваме с накиснатите в мляко и отцедени кифли, разбитите със сиренето яйца и магданоза.
Разбъркваме хубаво плънката, пълним чушките, захлупваме ги с капачетата и ги нареждаме в тавичка, в която сме сложили мазнина /може и олио/. Печем, докато по чушките се появят кафяви петна.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...