Продукти: (за 4 порции)
• 500 г зърна от царевица (от консерва или замразени)
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 200 г кашкавал
• 1 чушка
• 80 г маргарин
• 80 мл прясно мляко
• 30 г брашно
• 1 ч.л. горчица
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В половината маргарин и малко вода задушаваме на слаб огън нарязаните лук и чушка. Когато омекнат, прибавяме брашното, червения пипер, солта и горчицата. Поръсваме с черен пипер.
При непрекъснато бъркане прибавяме разбитите яйца, топлото прясно мляко, настъргания кашкавал и царевицата.
Намазваме с останалия маргарин тавичка и изсипваме в нея добре разбърканата смес. Слагаме ястието да се запече в умерена фурна.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...